Water of Life


Movement Medicine Dans – Ceremonie Nijmegen

Speciale workshop op Wereld Water Dag
om al het water op onze Aarde met onze dankbaarheid te eren.

Elke dag opnieuw ontvangen we zoveel van het water.
En hoe vaak per dag, maand of jaar denken we eraan het water te bedanken?
Hoeveel verbinding maken we met het water?

 

Water is een super geleidend element dat vele vormen aan kan nemen.

Het vormt een gesloten circuit waarin nooit iets verloren gaat. Het water dat we drinken is hetzelfde water dat door het sneeuwluipaard in het Himalaya gebergte betreden werd, dat als regen de aarde vruchtbaar maakte, dat als tranen uit de ogen van onze medemensen stroomde en in vele zweethutten als stoom met gebeden gevuld werd.
Pat McCabe, een Navajo and Lakota activiste spreekt hier prachtig over.

 

 

Misschien ken je de prachtige foto’s van waterkristallen van Masaru Emoto. Hij maakte voor het eerst aanschouwelijk hoe water reageert op de boodschappen die we aan het water geven.

 

 

Liefde en dankbaarheid bleken de meest krachtige woorden om aan het water mee te geven. Door met een groep mensen om een meer heen te gaan staan en liefde en dankbaarheid aan het water te geven kon het zich zelfs herstellen van vervuiling.

 

Tijdens de Movement Medicine Winter Dream Dance in Engeland waar ik kort geleden was, maakte ik deel uit van de groep vrouwen die het water altaar creëerden.

De avond te voren had ik gelijk een prachtige droom waarin ik moeiteloos door het water gleed. Het was een heerlijk vernieuwend en bevrijdend gevoel.

De volgende ochtend toen we het altaar creëerden bracht één van de dansers ons 3 wervels van een dolfijn die ze recentelijk op het strand had gevonden. Ze waren zo krachtig. De meest lichtgevende liet me het hart van de dolfijn voelen, stralend en vreugdevol.

De tweede wervel waar ik me mee verbond bracht me tot mijn verbazing een gevoel van een innerlijk kompas bovenin mijn hartchakra. Drijfveer voor dit kompas was duidelijk vreugde, een hoge frequentie van liefde.

Met de derde voelde ik bescherming van het innerlijk kind in mijn basis. Deze 3 vibraties vulden mijn lichaamsbewustzijn. Het water in mijn lichaam nam de frequenties over. Ik voelde me zo vreugdevol en dankbaar.

Later gedurende deze 48 uur durende dans en gebeds ceremonie werd ik met hen meegenomen op een pijlsnelle tocht door het water. Ik ben altijd weer verbaasd om ervaringen op te doen die je met je menselijk lichaam normaal niet zou hebben.

 

 

Ik vond het zo bijzonder en ontroerend om direct zoveel te ontvangen als antwoord op mijn bijdrage aan het water altaar.

 

 

 

 

 

Ik had vóór de Winter Dream Dance al besloten om een speciale water ceremonie te houden op Wereld Water dag en ik kon duidelijk zien hoe het een tot het ander leidde.

Het gevoelsbegrip dat ik ontving is hoe we het leven op Aarde op een hogere liefdevollere frequentie kunnen brengen door steeds opnieuw in dankbaarheid te antwoorden op wat het leven ons aanreikt.

Ik verheug me op je komst!

Copyright © Dandelion by Pexeto