Wisdom of the Womb


Een Dans inwijding in de kracht en wijsheid van je Baarmoeder en de geschenken van je Menstruele Cyclus en de Maancyclus.

Onze menstruele cyclus biedt ons een pad van transformatie, waarin we steeds opnieuw uitgenodigd en uitgedaagd worden om te groeien in het bewustzijn van wie we in wezen zijn. Het is een prachtige cyclus die verweven is met de cyclus van het leven zelf.

De ontkenning van de menstruele cyclus houdt vrouwen al te lang af van de vrouwelijke kracht en wijsheid die ermee gepaard gaan.

Onze cyclus biedt ons een verrijkend én een ver-reikend pad dat elke vrouw op eigen wijze kan beleven en benutten.

Elk seizoen is er een Wisdom of the Womb workshop voor vrouwen die zich vanuit hun Vrouw-zijn willen ontwikkelen, in verbinding met hun baarmoeder, hun menstruele cyclus en de maancyclus.

Onze menstruele cyclus staat onder de invloed van de Maan. Wanneer je niet (meer) menstrueert kan het volgen van de Maancyclus een bekrachtigende leidraad voor je vormen. Elke fase van de Maan heeft invloed op ons. Wie kent er niet de invloed van de Volle Maan?
Bij elke workshop versterkt het jaargetijde de maanfase waar we in dansen.

De workshops zijn voor vrouwen van alle leeftijden, ook vóór, in en na de menopauze / de overgang.
Ook voor niet menstruerende vrouwen kan het volgen van de maancyclus heel bekrachtigend zijn en transformerend werken.

In de workshops dansen we met de diepe wijsheid, kracht en alles omvattende liefde van het Oer Vrouwelijke. Met dans, drum en klank zullen we deze magische dimensie van ons vrouw-zijn binnen gaan.

De workshops zijn zowel als cyclus, als los te volgen.

Wist jij dat een Vrouw vele generaties geleden nog ingewijd werd in de Vrouwelijke Mysteriën ?

Wil jij de geschenken van je Menstruele Cyclus leren kennen en de kracht en wijsheid die hierin verborgen ligt kunnen benutten voor jouw spirituele groei?

Hou jij van dans als een manier om je met jezelf en het leven te verbinden ?

Dan zijn deze Movement Medicine dans workshops voor Vrouwen wellicht iets voor jou.

Deze workshops zijn er op gericht om jou als Vrouw op diepgaande wijze in contact te brengen met je baarmoeder. Door de waarde van jouw menstruele cyclus te leren kennen krijgt jouw Zijn een basis om zich ten volle te kunnen ontvouwen.

In een wereld die uiterlijk gezien nog steeds overheerst wordt door het Mannelijke principe waarin het Vrouwelijke principe al eeuwenlang genegeerd en onderdrukt is, zal dit voor jou als Vrouw een heel wezenlijk verschil maken.

Als vrouwen kunnen we ons ons Vrouw-zijn weer herinneren en in bezit nemen.
Wanneer je jezelf (h)erkent en je vrouwelijke natuur in ere herstelt zal dit niet alleen jezelf meer vervulling geven maar ook jouw krachtige bijdrage zijn aan een evenwichtigere en gezondere wereld.

Jouw relatie met je menstruele cyclus en de kracht en wijsheid die hierin besloten liggen vervullen hierin een belangrijke rol.

Wat kun je van deze workshops verwachten ?

Dansend gaan we de verschillende uitdagingen en geschenken van onze maancyclus onderzoeken en eren. Er zit een herkenbare lijn in de invloed van onze/de maancyclus op ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele leven. Tegelijkertijd is het effect hiervan op iedere vrouw verschillend. Door je relatie tot je maancyclus te leren kennen en te verdiepen versterk je je innerlijke licht en je vermogen om je eigen antwoorden en je eigen weg te vinden. Mee te kunnen bewegen met je cyclus en in verbinding staan met het goddelijk Vrouwelijke principe zal de wijsheid en de creatieve kracht die in jou aanwezig is vrij maken.

De cyclus begint in de herfst met de (afnemende) maan in het Laatste kwartier.
Daarna volgen winter met Donkere Maan, lente met de maan in Eerste kwartier en zomer met Volle maan. Zo kun je gedurende een heel jaar het contact met de maancyclus verdiepen, uit je innerlijke wijsheid putten en je vrouw-zijn bekrachtigen.

flyer-a5-wisdom-inner-lover-in-groen-juni-2017-copy-kopie

In de workshop op 4 juni 2017 dansen we met Volle Maan.

Thema is: Innerlijke Geliefde

Dit is de tijd van manifestatie van je dromen, het verwezenlijken van jouw potentieel. Het is een tijd van ‘kruisbestuiving’; van wederzijdse uitwisseling en bevruchting. De volle Maan werkt met haar aantrekkingskracht in jou. Je kunt nu aantrekken wat jij nodig hebt om je dromen verder te manifesteren en vrucht te laten dragen. In je cyclus is dit de tijd van je ovulatie, van je vruchtbaarheid. De aantrekkingskracht werkt in jou en maakt jou zichtbaar. Je neemt je plek in de wereld in. Je bloeit. Het is de meest naar buiten gerichte tijd in de Maancyclus en het moment om je je innerlijke Geliefde te herinneren en je te openen voor overvloed in de manifeste wereld.

 

vuur-in-de-nacht-kopie

 

 

 

In de eerste workshop op 23 oktober 2016, kwamen we samen in een vrouwencirkel met de maan in het Laatste kwartier. Het thema was ontvangen in dankbaarheid, creatieve chaos en laten gaan.

De herfstfase van de cyclus heeft 2 aspecten; Het is een tijd om te oogsten en je dankbaarheid te uiten. Het is ook een tijd om naar binnen te keren waar het vuur van je innerlijke waarheid zich bevindt. Dit vuur binnen te gaan betekent creatieve chaos te ervaren. Op deze chaos heeft de controle van het ego geen vat en dat is precies wat er nodig is om tot de diepere waarheid van je eigen essentie door te dringen. Dit vuur loutert je. Het helpt jou om helder te worden, zodat je keuzes kan maken vanuit je diepte. Het helpt je om dat wat je niet meer dient te verteren en los te laten, zodat je gereinigd wordt en stevig komt te staan in het centrum van je innerlijke kracht om van daaruit de leegte binnen te kunnen gaan.

Deze fase komt overeen met de tijd kort vóór je menstruatie, waarin de meeste vrouwen heel gevoelig en prikkelbaar zijn omdat ze in de fase komen van afwerpen van de oude huid. Je merkt dat ‘business as usual’ niet meer gaat. Iets anders lijkt het over te nemen. Je bent op dat moment al niet meer dezelfde die je bijvoorbeeld was met Volle Maan, toen je misschien net als zij straalde in de aantrekkingskracht van je volle vruchtbaarheid. De roep van de Grote Moeder om de stilte binnen te gaan heeft in je innerlijk geklonken en je baarmoeder maakt zich klaar om zich te reinigen, waarmee je je bloed offert aan de Aarde. Deze reiniging vindt niet alleen fysiek plaats maar werkt ook op het gebied van je emoties en op het mentale en spirituele vlak. Je hebt ruimte nodig om je aandacht naar binnen te keren. In het vuur van je innerlijk dat nu makkelijker oplaait omdat je ‘mind control’ afneemt kun je ook de kracht vinden om te uiten wat jij nodig hebt.

 

img_2898-resting-amd-dreaming-during-menstruationtimeIn de workshop op 28 januari 2017 komen we samen bij Donkere maan. Het thema is: Je stilte binnengaan.

In de cyclus van geven en ontvangen, van openen en sluiten, van naar buiten en naar binnen keren is dit de plek om je innerlijke stilte ofwel ‘de leegte’ binnen te gaan. Dit is een tijd om je eigen heilige ruimte te eren, om te rusten en te herstellen, om gevoed te worden en inspiratie te ontvangen. Het is de ‘droomtijd’ en de tijd van de ‘maanstonde’, het schenken van je bloed en je meditatieve aandacht aan je Zelf in verbinding met de Aarde en de Grote Moeder. Het is de tijd om je te laten verenigen met het goddelijk Vrouwelijke zodat je nieuwe inspiratie kunt ontvangen in dromen en visioenen. Wanneer je vragen hebt over wat dan ook is dit de tijd waarin je antwoorden kunt ontvangen. Je ontvangt de spirituele zaden die je nodig hebt om opnieuw tot bloei te komen. Het bloeden brengt je in een hele sterke verbinding met de Aarde, haar aantrekkingskracht is nu heel goed voelbaar. Ze geeft je de bedding die je nodig hebt om ‘je mind’ in expansie te laten gaan, in een verruimd bewustzijn.

baby-voetjes

 

In de workshop op 2 april 2017 dansen we met Nieuwe Maan.
Het thema is: Zien met nieuwe ogen.

Met nieuwe Maan wordt je uit de baarmoeder van de Grote Moeder opnieuw geboren als een onbeschreven blad. Je ogen openen zich voor het eerst weer voor de materiële wereld. In de duisternis van Donkere Maan heb je nieuwe inzichten, nieuwe inspiratie ontvangen. Daardoor is je perspectief verschoven en zie je nu alles met nieuwe ogen. Het isdruppel-aan-blad een tijd waarin je de puurheid van je eigen wezen kunt ervaren, de spirituele dimensie van jouw Zijn in je fysieke lichaam. Je bent schoongewassen en onschuldig. Dit brengt je volledig in het hier en nu en in een staat van open verwondering. Hier ligt de potentie voor je transparantie, je doorlaatbaarheid en vrijheid. Je weet je een onlosmakelijk deel van het geheel.

Gaandeweg met toenemende Maan richting Volle Maan kun je je licht de wereld in laten schijnen en onderzoeken wat resoneert met jouw hartsverlangen, met jouw missie.

Dan met Maan in het Eerste kwartier is het tijd om je inspiratie als zaden in vruchtbare aarde planten. Je bekrachtigt dit planten van je zaden met je intentie en geeft ze alle zorg en ondersteuning die jij zelf kunt geven om uit te groeien.

ruqhpukrn7c-francesco-gallarotti

Met je intentie open je je tegelijk voor het grotere Geheel waar je deel van bent en vraagt om hulp om jouw zaden zo goed mogelijk uit te laten groeien en tot bloei te laten komen.

 

A photo by Gaetano Cessati. unsplash.com/photos/b1v6dw7W0wc

 

 

 

Deze cyclus van 4 workshops zal je sleutels geven die je in staat stellen

 • om een diepere verbinding te ervaren met je baarmoeder en je cyclus, ook als je niet meer menstrueert (!)
 • om in je vrouwelijke kracht te komen
 • om je vrouwelijke wijsheid te ervaren en te eren
 • om een diepere verbinding te ervaren met je lichaam en moeder Aarde
 • om een diepere verbinding te hebben met je hart en je ziel (ofwel je spirituele zelf, je innerlijk licht)
 • om je meer verbonden te voelen met al het leven om je heen
 • om je energie op een effectievere manier te benutten
 • om te voorkómen dat je jezelf uitput of onderuit haalt
 • om een dieper gevoel van vervulling te ervaren
 • om innerlijke rust te ervaren
 • om emotioneel stabieler te zijn
 • om je creativiteit te versterken en te voeden
 • om zekerder te zijn van jezelf en van wat je te bieden hebt

Deze cyclus is een geschenk aan jezelf als vrouw. Het biedt je de gelegenheid om jezelf als Vrouw te eren en je plek in te nemen. Je schept voor jezelf de mogelijkheid om je ingebed te voelen, om kracht op te doen en tot bloei te komen en je innerlijke rijkdom te delen.

Veel vrouwen vinden het moeilijk zichzelf iets te gunnen. Ze vinden het moeilijk om zichzelf te eren en waarderen. Vanuit het (ver)zorgende aspect van de innerlijke Moeder vergeten ze vaak te luisteren naar hun eigen behoeftes, naar wat belangrijk is voor hen zelf. Deze workshops bieden je niet alleen de mogelijkheid meer contact te krijgen met en uit te komen voor je eigen (wisselende) behoeftes, maar zullen je ook inzicht geven in waar je behoeftes mee in verband staan. Dit zal een grote bevrijding voor je betekenen.

Door jouw begeleiding kom ik veel dieper in mezelf, ik raak stukken aan waar ik anders niet gemakkelijk bij kom. Ik ervaar hierin zachtheid en kracht tegelijk.

Hadewien

Ik heb jou ervaren als een warme, betrokken, hartelijke mooie vrouw. Ik heb je enorme passie gevoeld voor hetgeen wat je doet. Ik voel dat je het elke vrouw gunt te weten wat jij weet.

Marian de Lange

Ja ik geef me op voor Wisdom of the Womb

Interessante literatuur in dit verband:

‘Buffalo woman comes singing’ door Brooke Medicine Eagle
‘The Wild Genie; the healing power of menstruation’ door Alexandra Pope

 • English version

An initiation into the power and wisdom of your Womb and the gifts of your Menstrual cycle. 

Open to women of all ages.
For women who are in or have passed their Menopause it is also very valuable to follow the Moon cycle.

In these workshop we dance with the deep wisdom, power and unconditional love of the Sacred Feminine. With ceremony, dance, drum and singing we will enter this magical dimension of our womanhood.
An experience of magic and beauty!

Did you know that a Woman in long past generations was still initiated into the Feminine Mysteries?

Do you want to discover the Mysteries of you Menstrual cycle and be able to use the power and wisdom that are hidden within ?

Do you love dance as a way to connect with live?

Then this Movement Medicine workshop cycle could be something for you.

The aim of this workshop is to bring women in a profound way in connection with there womb. Knowing your menstrual cycle provides you with fertile soil to unfold your womanhood and blossom.

In a world that is still dominated by the shadow side of the Male principle
in which the Feminine principle is still neglected and suppressed, this will make a huge difference for you as a woman.

It is up to us women to remember and reclaim the mystery and value of our womanhood. Only you can fathom who you truly are and discover what you as a woman are offering into the world. When you recognize yourself and honor your feminine nature this will not only bring you more fulfillment but it will also be a powerful contribution for a more balanced and healthy world.

Your relation with your Moon cycle plays an important part in this.

Through your guidance I arrive much deeper within myself, I touch upon parts of me which I otherwise do not easily access. In this I experience softness and power at the same time.

Hadewien

I experienced you as a warm, involved, hearty beautiful woman. I have felt the great passion you have for what you bring. I feel that you would like every woman to know what you know.

Marian de Lange

YES I subscribe for WISDOM OF THE WOMB

Interesting related literature:

‘Buffalo woman comes singing’ by Brooke Medicine Eagle
‘The Wild Genie; the healing power of menstruation’ by Alexandra Pope

 

 

 

Copyright © Dandelion by Pexeto